E-mail   life@bethechangebg.com

  • BG
  • ENG
  • RUS

Къщата на Промяната

Добре дошли в Къщата на Промяната!
 

Ние решихме да заложим на най-доброто, което предоставя Острова. Къщата на Промяната се намира в спокойния квартал Choeng Mon. Комплексът Thongson Bay Villas е затворен и осигурява пълно спокойствие, тишина и сигурност на неговите обитатели.

Къщата разполага с всички необходими условия за напълно комфортно пребиваване на всеки един от участниците.

В началото на 2018 година при провеждане на първата ни Програма на Острова Къщата на Промяната бе с капацитет от 4/5 човека (поради вместимостта на къщата). Предвид абсолютният успех на първото ни ползотворно приключение, ние осъзнахме, че само с надграждане всяка година по малко, ние можем да укрепим съдържанието на нашите идеи, свързани с цялостния облик на Живей 21 дни с Ади и Милен на Острова на Промяната – ПРОЕКТ ЗДРАВЕ.

За предстоящата Програма се спряхме на по-голяма и по-просторна къща, която предоставя повече възможности както в план развитие на цялостната ежедневна дейност, така и в уютни самостоятелни кътчета за всеки участник, който се нуждае от повече лично време сам със себе си. Вместимостта на Къщата е 8 участника.

Прекрасни гледки и от двете страни на Къщата, предоставени на нашето внимание следствие нейното разположение на най-високото място в квартала, който се намира на северната полуостровна част на Острова. Къщата е на три етажа, всеки от който носи своя неподправен и неповторим уют.

Стаите са просторни и се намират на ет. 1 и ет. 2. На ет. 2 се намира и прекрасният басейн с две джакузи площи, подходящо място за сутрешни практики йога и кардио тренировки на батути и други дейности, както и чудно място за разполагане на шезлонги за четене на книги или пък следобедна дрямка.

Всяка стая е решена в свой собствен стил, неповторим в другите стаи. Собствениците на Къщата са семейство възрастни французи, които дълбоко ценят азиатското изкуство. Затова и Къщата е един своеобразен арт-музей, който е пред очите всеки ден от сутрин до вечер.

Просторните дневна и кухня на ет. 3, опасани от три просторни тераси, разположени и от двете страни на Къщата, предлагат зашеметяващи гледки към Big Buddha и Храмовият комплекс, които се намират вблизост до нашия квартал.

Къщата разполага с прекрасна градина, разположена пред нея и от нейната лява страна. Много зеленина, простор и в същото време уют на едно място със зашеметяващи гледки и простор на сетивата, докъдето може да стигне погледа, зареян в сините води на Тайландския залив, в който се намира всъщност и Нашия Остров – Островът на Промяната.

Къщата разполага с постоянна интернет връзка, чистота и ред на общи площи и помещения, осигурявани от ангажиран за целта екип два пъти седмично.

Къщата се намира в комплекс със собствен излаз на прекрасна плажна ивица, която делим с един от добрите курорти на Острова – Melati. В далечината се мъдрее новопостроеният Ritz Carlton, който по нищо не отстъпва на настаняването и гледката на Къщата на Промяната.

Улицата на квартала ни е осеяна с аромат на цъфтящите цветове на дървото пломария, на които всеки чужденец се диви постоянно. А бугенвилиите в различни цветове възбуждат сетивата за още и още цветност.

Пътят до плажа е лек и спокоен. Преминава през квартала в съзерцание на съседски дворове, опасани от ярко цъфтящи бугенвилии и друга благоуханна растителност.

Комплексът е чист, спретнат и охраняван, въпреки че Тайланд е една много спокойна и миролюбива страна, в която да се страхуваш за себе си не е подходящ рефрен. Съвсем напротив, можеш да се чувстваш напълно спокоен и на мястото си във всеки един момент от пребиваването на Острова.

 

Ето и в снимки нашия разказ за Къщата на Промяната

Плажът на нашия комплекс – Thongson Bay Beach, който делим с комплекса Melati

Всяка къща в комплекса ни разполага със собствен басейн. И в същото време комплексът в абсолютна близост до плажа разполага с голям басейн, който може да се ползва от всеки жител-гост от която и да е къща.

На входа на нашата Прекрасна Къща на Промяната ви посреща самият Буда в едно от неговите превъплъщения.

Стая „Залезите на Тайланд“ е просторна и се намира на ет. 1. Стаята разполага с едно двойно легло, просторна баня с тоалетна и малка прилежаща външна площ с гледка към символа на Остров Ко Самуи - Big Buddha и северозападната част на Острова (кварталът Bo Phut).

Стая „Дървото на Живота“ се намира на ет. 2 и разполага със собствена малка прилежаща вътрешна тераса със шезлонги за загар, релаксация и следобедна дрямка по желание. Стаята има пряк излаз към общата площ при басейна и самия басейн. Стаята е просторна и разполага със собствен просторен санитарен възел с баня. Стаята има две гледки, той като разположението й предполага изглед и от двете страни на Къщата – към Big Buddha и Северната част на Острова – Остров Ко Панганг и залива на Thongson Bay.

Стая „Водна лилия“ се намира на ет. 2. Стаята е просторна и разполага със собствен просторен санитарен възел с баня. Стаята има пряк излаз към общата площ на басейна и самия басейн. Гледката от стаята е превъзходна и обхваща Остров Ко Панганг и синият залив на Thongson Bay.

Стая "Величието на Анкгор Ват" се намира също на ет. 2 и разполага със собствен санитарен възел + баня, които са две отделни помещение в рамките на площта на стаята. Стаята е много уютна и в същото време просторна. Стаята разполага със собствена огромна тераса, която разкрива забележителна гледка към Храмовия комплекс и Символа на Острова - Big Buddha.

Басейнът не е голям, но затова пък е със собствена система за солена вода (Salt Water System). Край на „химиите“!

Джакузито разполага с достатъчно места, за да побере група веселяци по едно и също време.

Шезлонгите са удобни както за припичане и следобедна дрямка, така и за четене на книга.

На ниво басейн Къщата на Промяната разполага и с малка лятна кухня.

Трапезарията се намира на ет. 3 и е забележителна, защото предоставя не просто простор на сетивата, ала и усещането, че си над всеки и всичко, тъй като Къщата се намира на най-високата точка на полуостровчето, а ет. 3 неизбежно качва погледа още по-нагоре в небесата. Гледките са няколко и са зашеметяващи! Погледът се простира и от двете страни, докъдето въображението може да чертае поредното приключенско пътуване.

Трапезарията дели обща площ с мястото за отмора пред телевизора.

 

Три големи тераси опасват от двете страни холната част и трапезарията + кухнята.

На една от терасите може да съзерцавате величието на Буда, докато лежите на удобните пуфи с чаша чай в ръка, а от други две може да надничате в лазура на Тайландския залив.

Кухнята е просторна и много удобна за подготовка и реализация на замисленото здравословно меню, което предлага нашата Програма. За него четете в статия „С какво се храним в Къщата на Промяната“.

Навсякъде из Къщата има малки и големи статуетки/картини/елементи/сувенири, които по един или друг начин ви подсказват нещо от света на Азия – такава, каквато е тя – многолика, многоцветна и миролюбива.

В Къщата на Промяната имаме и вече малка библиотека с ценни книги за Здравето. С всяка изминала година ние ще допълваме нейната качествена и количествена стойност, за да може някой ден да се похвалим пред света, че имаме и немалка библиотека с ценни книги на български език за Здравето, сред които и нашите – с Автори: Ади и Милен Цанови.

Простор и в същото време уют, чистота и ред, многоцветност, арт, удобства, зашеметяващи гледки – да, това е Къщата на Промяната!

Добре дошли в Къщата на Промяната!